FAQ

Algemeen

Is er een leeftijdsgrens verbonden aan jullie opleiding?

Nee, iedereen kan zich aanmelden voor de selectie. Houd er wel rekening mee dat je in een juniorfunctie aan de slag gaat.

Geen collegegeld? Hoe kan dat?

Wij betalen jouw opleiding en jij gaat via ons aan het werk bij een van onze opdrachtgevers. Je verdient dus ook nog geld. Goed geregeld toch?

Bedrijven betalen YoungCapital om mij op te leiden: waarom?

Jong talent is schaars in de IT. Deze bedrijven maken dus graag nu al kennis met je. Als jij straks de opleiding afgerond hebt, willen ze maar wat graag dat je bij ze blijft werken.

Zijn er ook andere opleidingen?

We starten met de hbo-bachelor ICT studierichting software development. Later volgen andere opleidingen.

Ik lees dat ik direct geld verdien. Hoe hoog is mijn salaris?

Je startsalaris is marktconform en zeker geen stagevergoeding. Naarmate je verder komt in je studie ga je meer verdienen.

Krijg ik meteen salaris?

Je verdient salaris vanaf het moment dat je bij een opdrachtgever aan het werk gaat. Tijdens de bootcamp krijg je alleen reiskostenvergoeding.

Direct aan het werk? Maar ik weet nog helemaal niet hoe dat moet!

Geen stress: Je krijgt van ons eerst een drie maanden durende bootcamp. Hier leer je alvast de basics en daarna ga je aan de slag met opdrachten en word je begeleid door een studiecoach van YoungCapital.

Ik weet niet zeker of ik door de selectie kom. Wat moet ik goed kunnen?

Enige ervaring met programmeren is nodig. Wiskunde is handig, maar de rest leren wij je.

Maar YoungCapital is toch een uitzendbureau, geen hogeschool?

We zijn inderdaad een uitzendbureau en gaan ook niet zelf voor de klas staan. YoungCapital werkt samen met Novi Hogeschool, de top opleider in hbo-IT. Je krijgt les van docenten die ervaring hebben in het bedrijfsleven.

Kan ik ook nog stufi aanvragen en een OV-kaart? Of krijg ik reiskostenvergoeding op een andere manier?

Je kunt geen OV-kaart aanvragen en ook geen stufi. Maar je ontvangt direct salaris en betaalt geen collegegeld. Reiskosten krijg je ook vergoed.

Regelen jullie ook huisvesting?

Nee, dat moet je zelf doen. We kunnen je wel helpen waar mogelijk.

Hoe zit het met vakantie?

Natuurlijk heb jij recht op vakantie. Op basis van 40 uur per week heb je recht op 25 vakantiedagen. Tijdens je studie werk je 4 dagen, 32 uur, dus heb je recht op 20 vakantiedagen. Deze kun je inzetten bij het bedrijf waar je aan de slag gaat. Let op: Collegedagen zijn verplicht, maar er zijn ook collegevrije periodes waarin je op vrijdag vrij bent. Schoolvakantie dus. Deze vallen in de schoolvakanties van de regio Noord.

Programma

Welke diploma’s heb ik nodig om te mogen starten?

Je achtergrond maakt niet uit, als je maar een havo, vwo of mbo4 diploma hebt.

Wat voor diploma levert deze studie mij op?

Na afloop heb je het diploma hbo-bachelor ICT studierichting software development behaald.

Is er een selectieprocedure?

Ja, zodra je je hebt aangemeld, krijg je van ons een uitnodiging voor een assessment. Hier kun je laten zien of je gemotiveerd, ambitieus en ondernemend bent.

Wanneer kan ik starten?

In februari 2019 starten er weer een aantal klassen in Hoofddorp en in juni start er een klas in Eindhoven. Later volgen er meer instroommomenten.

Waar is de opleiding?

We hebben twee locaties: Hoofddorp en Eindhoven. Je kunt zelf kiezen waar jij wilt starten, voor elke locatie is er wel een eigen startmoment. De rest van je opleiding vindt plaats op de werkvloer van de bedrijven waar je aan de slag gaat.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt vier jaar

Werk ik vier jaar lang bij hetzelfde bedrijf?

Nee, je werkt gedurende de opleiding bij verschillende bedrijven.

Bij welke bedrijven ga ik aan de slag?

Je gaat werken bij grote, bekende bedrijven waar YoungCapital mee samenwerkt.

Moet ik zelf voor een werkplek zorgen?

Nee dat hoeft niet, maar je hebt er zeker invloed op. Alleen leggen wij het contact met opdrachtgevers en zorgen wij ervoor dat je op gesprek gaat. Tijdens dit gesprek kijk je of het klikt en is het aan jou om het bedrijf te overtuigen. Dat betekent niet dat je er alleen voor staat. Je talentmanager helpt je bij je voorbereiding en gaat mee naar je gesprekken. Voor de moral support en om je feedback te geven als je die nodig hebt.

Hoe werkt het met behalen van studiepunten tijdens het werken?

Je haalt in totaal 240 studiepunten door opdrachten, het volgen van colleges en het maken van praktijkopdrachten op de werkvloer.

Wat zijn de lestijden?

Tijdens de bootcamp heb je iedere dag les van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Als je aan het werk gaat, heb je iedere vrijdag les, de lestijden blijven hetzelfde. Je volgt de lessen op het hoofdkantoor van YoungCapital in Hoofddorp.

Moet ik ook nog in de avonduren studeren?

Naast je werkdagen en de studiedag moet je rekening houden met 6 tot 8 uur studietijd voor leeswerk, voorbereiding op toetsen en opdrachten.

Hebben jullie ook een studievereniging?

Nog niet, maar die mag je best oprichten...

Wat is er anders dan een duale studie?

Je krijgt salaris en betaalt geen collegegeld. Daarnaast hebben we geen boeken, alles is digitaal. Je leert en werkt bovendien projectmatig aan echte opdrachten in bedrijven waar je de ruimte krijgt om je eigen ideeën door te voeren.

Hoeveel dagen ben je aan het werk/studeren?

De eerste drie maanden ben je fulltime aan het studeren. Daarna werk je vier dagen per week en kom je een dag per week naar het IT-lab voor college.

Wat leer ik tijdens de bootcamp?

Je leert de basics van programmeren, webontwikkeling een applicaties ontwerpen. Zo ben je direct klaar om de werkvloer op te stappen en aan de slag te gaan.

Welke programmeertalen leer ik?

Je leert Javascript, CSS, Python, HTML, R, React, Java en UML.

Toekomstperspectief

100% baangarantie: waar dan?

Als jij je diploma hebt gehaald, ben je verzekerd van een werkplek. Dat kan bij de werkgever waar je tijdens je opleiding aan de slag was. Maar ook bij een van de vele bedrijven die staan te springen om jong goed opgeleid IT-talent.

Wat word ik aan het einde van deze studie?

Na afloop van de studie ben je software developer.

Moet ik na de opleiding bij het bedrijf blijven werken waar ik opdrachten heb gedaan?

Nee, dat is niet verplicht. Maar als je het daar naar je zin hebt grote kans dat je een aanbod krijgt.